De voordelen van een briefadres


Wanneer uw partner wordt opgenomen in een verpleeghuis wordt vaak het nieuwe woonadres doorgegeven aan de gemeente. Hierdoor wordt alle officiële post (zoals van de gemeente, Belastingdienst, CAK) naar het verpleeghuis gestuurd. Dit vindt niet iedereen prettig omdat die post niet altijd op de juiste plek terecht komt. Soms duurt het een poos voordat u de post in handen heeft. Erg vervelend dus.

U kunt ook het woonadres van uw partner op uw thuisadres houden. Dan komt alle post gewoon door uw brievenbus. Maar het nadeel daarvan is dat u wordt gezien als een meerpersoons huishouden. Hierdoor betaalt u meer lokale belastingen en verzekeringspremies.

De oplossing

Bij de gemeente kunt u het woonadres van uw partner laten omzetten naar een briefadres, ook wel postadresadres genoemd. Alle officiële post wordt dan naar uw thuisadres gestuurd. Dus geen zwervende post meer in het verpleeghuis.

Bovendien staat u dan als enige bewoner op uw thuisadres geregistreerd. Dit bespaart u al snel een paar honderd euro per jaar aan lokale belastingen. Snel verdiend!

Informeer bij uw gemeente hoe u voor uw partner het briefadres kunt aanvragen.

Gratis checklist

Gaat uw partner binnenkort naar het verpleeghuis? Dan is er een hoop te regelen.

Maak het uzelf gemakkelijk en download de gratis checklist ‘Opname in het verpleeghuis’. Zo weet u zeker dat u geen belangrijke zaken vergeet.