groen beleggen

Groen beleggen voor goed rendement

Groen beleggen is goed voor het milieu én goed voor je portemonnee. Een betere combinatie kun je bedenken, toch? Na het lezen van dit artikel weet jij ook hoe je alleen met het belastingvoordeel al een rendement van 1,56% tot 2,08% kunt halen. En dan komt het rendement van de groene belegging er nog bovenop. Lees gauw verder om te ontdekken hoe het groen beleggen werkt.

 

Wat is groen beleggen?

Groen beleggen is investeren in projecten die bijdragen aan een beter milieu. Dit doe je via groene beleggingsfondsen waarin voor minimaal 70% geïnvesteerd wordt in groene projecten. Deze projecten mogen pas ‘groen’ genoemd worden als ze zijn goedgekeurd door het ministerie van VROM. Een overzicht van deze projecten vind je op de site van de Belastingdienst.

Dus beleggen in een willekeurig beleggingsfonds van een bank met een groen imago (zoals ASN en Triode) is niet voldoende. Het moet echt gaan om beleggingen in goedgekeurde projecten.

 

Wanneer krijg je belastingvoordeel?

De vrijstelling voor groene beleggingen is pas interessant als je meer vermogen in box 3 hebt dan het heffingsvrije vermogen van €25.000 (€50.000 voor partners). Dan krijg je namelijk een extra vrijstelling van €57.385 (€114.770 voor partners). Hiermee bespaar je dus direct de belasting in box 3 van 0,86% tot 1,38%.

Daar bovenop krijg je ook nog een heffingskorting van 0,7% over het vrijgestelde bedrag voor groene beleggingen.

 

Let op!

De groene projecten zijn meestal geen risicovolle projecten. Daarom zijn de rendementen meestal ook niet hoog. Maar beleggen brengt wel risico’s met zich mee. Doe dit dus alleen met geld wat je niet op korte termijn nodig hebt. Zodat je een dip in de beurs kunt uitzitten totdat het hersteld is.

Door een tekort aan groene projecten is het niet altijd mogelijk om deel te nemen in een groen fonds. Soms moet je een paar maanden wachten totdat er weer een groen fonds beschikbaar is. Wil je dus tegen het einde van het jaar wat gaan doen met groen beleggen? Begin dan op tijd zodat je voor 1 januari je box 3 vermogen flink kunt verlagen.

 

Interessant? Lees dan ook:
Dé 6 stappen voordat je begint met beleggen
SpaarBV: zo hou je meer spaargeld over

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.