partnerpensioen

Hoeveel partnerpensioen krijgt jouw partner?

Als je via je werkgever pensioen opbouwt is er vaak ook iets geregeld voor een partnerpensioen. Dit is een levenslange uitkering die je partner ontvangt als jij komt te overlijden. Die uitkering gaat direct in na het overlijden en je partner hoeft dus niet te wachten tot hij/zij met pensioen is. Een mooi vangnet wanneer jouw inkomen door overlijden wegvalt.

Hoe werkt het partnerpensioen?

Het partnerpensioen is meestal 70% van jouw (te bereiken) ouderdomspensioen. Dit kan op twee manier geregeld zijn: op risicobasis of via opbouw. Een partnerpensioen op risicobasis vervalt zodra de premiebetaling stopt, dus als je stopt met werken bij die werkgever. Als het partnerpensioen wordt opgebouwd blijft het opgebouwde pensioen staan, ook als de premiebetaling stopt.

Voor wie is het?

Zoals de naam al zegt is het voor je partner. Maar het pensioenfonds bepaalt wie zij als partner accepteren. Als je getrouwd bent of geregistreerd partnerschap hebt, dan is dat altijd je partner. Samenwoners moeten vaak een samenlevingscontract hebben en/of een minimaal een bepaalde periode hebben samengewoond. Vraag dit na bij je pensioenfonds en vergeet niet je partner aan te melden.

En als je geen partner hebt?

Ook dan is het prima om een partnerpensioen op te bouwen. Deze kun je namelijk inwisselen tegen een hoger pensioen voor jezelf op het moment dat je met pensioen gaat. Ook als je partner zelf een prima pensioen opbouw

 

In je UPO of op mijnpensioenoverzicht.nl kun je zien of jouw pensioenuitvoerder partnerpensioen biedt en hoe hoog de uitkeringen zijn. Zijn deze uitkeringen niet voldoende om jouw partner financieel onbezorgd achter te laten? Dan kun je aanvullende maatregelen treffen, zoals een overlijdensrisicoverzekering. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we je hier meer over vertellen.

 

Interessant? Lees dan ook:
AOW-gat? Met de overbruggingsregeling dicht je ‘m
Een nieuw baan: is meenemen van je pensioen slim?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.