hypotheekaanvraag

Zo versnel je je hypotheekaanvraag

Banken adverteren steeds vaker met de ‘hypotheek binnen één week’. Klinkt goed, want je wilt graag snel zekerheid of je jouw droomhuis echt kunt kopen. Gemiddeld duurt het traject voor de hypotheekaanvraag 4 tot 6 weken. Op bepaalde zaken heb je geen invloed, zoals hoe druk het bij de bank is. Maar op andere zaken die de snelheid beïnvloeden, heb je wel invloed. Hiermee kun je weken van de doorlooptijd afhalen. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet.

Kies je hypotheek alvast

Als je begint met het zoeken naar een huis, kun je ook meteen beginnen met het zoeken naar een passende hypotheek. Voer alvast een vrijblijvend gesprek met een hypotheekadviseur. Zo weet je tot welk bedrag je kunt/wilt gaan en welke hypotheekvorm en -voorwaarden het beste bij jou passen. Als er dan nog zaken zijn waar je ‘een nachtje over wilt slapen’ dan kun je dat rustig doen.

Verzamel alle benodigde papieren

Wanneer het voorlopig koopcontract is getekend, kun je je hypotheek gaan aanvragen. Je moet dan bewijs van je inkomen, vermogen, leningen en het huis aanleveren. Door vooraf alle documenten al klaar te hebben liggen, kun je hier veel tijd mee besparen.
Vooral de werkgeversverklaring zorgt voor veel vertraging. Niet elke werkgever is hier even snel mee en er worden vaak fouten in gemaakt. EyeOpen heeft een handige checklist gemaakt hoe de verklaring goed ingevuld moet worden.

Vraag ook bij de BKR je gegevens op. Zo voorkom je verrassingen en kun je eventueel nog een kleine lening of roodstand aflossen.

Sluit je hypotheek zelf af

Als je zelf online je hypotheek afsluit hoef je niet te wachten tot een hypotheekadviseur ruimte in zijn agenda heeft. Je kunt zelf direct alle documenten uploaden en je hypotheek kiezen. De aanvraag gaat, zodra deze compleet is, direct door naar de bank om verwerkt te worden. Dit scheelt behalve tijd ook nog eens €2.000 aan advieskosten.
Doe dit alleen als je voldoende kennis van hypotheken hebt om zelf de juiste hypotheek te selecteren. Of doe het met hulp van ons. Voor slechts €297 helpen wij je om online de beste hypotheek te selecteren.

 

Je hebt zelf dus veel invloed op het versnellen van je hypotheekaanvraag. Door je goed voor te bereiden weet je snel of je hypotheek doorgaat en kun je snel bij de notaris zitten.

 

Interessant? Lees dan ook:
7 tips om te besparen op je nieuwe hypotheek
NHG – de belangrijkste voordelen en nadelen

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.