doe-het-zelf hypotheek

De 7 voordelen van een doe-het-zelf hypotheek

Ga je een huis kopen en wil je graag flink besparen op de kosten bij de aankoop? Vind je het ook onzin om een hypotheekadviseur €3.000 te betalen voor een standaard advies? Steeds meer huizenkopers kiezen voor een doe-het-zelf hypotheek. Hiermee bespaar je tot €2.500 aan hypotheekkosten.

Bij een doe-het-zelf hypotheek (ook wel ‘execution only hypotheek’ genoemd) sluit je, zonder advies van een hypotheekadviseur, zelf je hypotheek af. Zeker voor een starter op de woningmarkt is de keus in hypotheekvormen beperkt. Zonde dus om dan €3.000 voor hypotheekadvies te betalen. Het online kiezen en afsluiten van je hypotheek is heel gemakkelijk en kost je slechts zo’n €500.

Is helemaal zelf doen net een stap te ver voor je? Heb je onvoldoende kennis van hypotheken? Dan kun je ook kiezen voor mijn begeleiding bij je doe-het-zelf hypotheek. Dan bespaar je nog steeds ruim €2.000 op je hypotheekkosten, maar zonder het risico een verkeerde hypotheek te kiezen.

In dit artikel ontdek je de voordelen van een doe-het-zelf hypotheek. Want naast het grote voordeel van lage afsluitkosten zijn er nog veel meer voordelen.

1. Je bespaart veel geld

Het grootste voordeel is kostenbesparing: je bespaart tot 90% op de hypotheekkosten. Een huis kopen kost geld. Naast de koopprijs voor de woning betaal je ook allerlei extra kosten. In 2018 mag je maximale hypotheek nog maar 100% van de koopprijs zijn. Alle andere extra kosten moet je uit je eigen spaarpot betalen. Gemiddeld neemt een woningkoper €15.000 aan eigen geld mee. Als je dan €2.500 kunt besparen op hypotheekadvies, dan is dat heel fijn.

2. Je bent zelf in control

We zijn steeds meer gewend om alles zelf te regelen en online aan te vragen. Ook voor de doe-het-zelf hypotheek wordt dit je gemakkelijk gemaakt. Online vergelijk je de hypotheken en doorloop je stap voor stap je hypotheekaanvraag. Na de aanvraag upload je de benodigde documenten en binnen een week kan alles geregeld zijn.

3. Je kies je eigen tijd

Je bent niet afhankelijk van de agenda van een hypotheekadviseur of de openingstijden van de bank. Jij bepaalt wanneer je de aanvraag doet. Online is dit gewoon 24/7 mogelijk. Hier heb je geen verlofdag meer voor nodig.

4. Je kiest je eigen plaats

Je hoeft niet naar een hypotheekadviseur toe, dus jij bepaalt waar je je laptop openklapt. Samen aan de keukentafel of ontspannen op de bank. Hier heb je geen kinderopvang voor nodig.

5. Jij bepaalt het tempo

Als je snel wilt, kan het snel. Zorg dat je de benodigde documenten klaar hebt liggen en je hypotheek kan in een week geregeld zijn.

6. Met extra hulp

Bij een doe-het-zelf hypotheek doet de (online) tussenpersoon de administratieve afhandeling van je hypotheekaanvraag. Hierbij geeft hij geen advies over welke hypotheek je het beste kunt kiezen. Maar deze tussenpersoon helpt je wel met al je vragen over de hypotheek(voorwaarden) en het aanvraagproces. Je staat er dus niet alleen voor.

7. Geen domme fouten

Als je zelf je hypotheek gaat afsluiten dan moet je wel weten wat je doet. Mis je de basiskennis over hypotheken dan zal je je hierin moeten verdiepen. Het mooie hiervan is dat je daarna voldoende over hypotheken weet. Je weet wat je nodig hebt en maakt de juiste keuzes. Niemand die jou een product aanpraat wat later alleen in het belang van de bank bleek te zijn.

 

De doe-het-zelf hypotheek is heel aantrekkelijk voor de huizenkoper die graag wil besparen op hypotheekkosten. Het risico van een verkeerde keuze kun je wegnemen door je vooraf goed in te lezen. Of door de hulp van een deskundige (mij bijvoorbeeld) in te schakelen. Op deze site vind je meer informatie over doe-het-zelf hypotheken. Doe er je voordeel mee.

 

Interessant? Lees dan ook:
Overlijdensrisicoverzekering – verplicht bij je hypotheek?
Met bouwsparen sneller je eerste koopwoning

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.