Voordelig samen op pad

Wanneer uw partner in een verpleeghuis woont wilt u er mogelijk nog wel eens samen op uit. Op bezoek bij familie en vrienden, winkelen in uw favoriete stad of een museum bezoeken. Als uw partner door een lichamelijke beperking niet meer bij u in de auto kan, dan wordt zo’n uitje lastiger. Maar het kan wel en er zijn voordelige mogelijkheden.

Binnen 25 kilometer van uw woonplaats

Voor ritjes in de regio kunt u gebruik maken van de regiotaxi. Met een WMO-taxipas kan uw partner met korting gebruik maken van een (rolstoel)taxi. Met de regiotaxi reist u met meerdere mensen tegelijk. U rijdt dus meestal niet direct naar uw bestemming. Reserveer de rit minimaal een uur voor vertrek.

De taxipas kunt u aanvragen bij het WMO-loket van uw gemeente.

Verder dan 25 kilometer

Wilt u verder dan 25 kilometer reizen met uw partner? Dan kunt u een Persoonlijk Kilometerbudget bij Valys aanvragen. Uw partner ontvangt dan de Valyspas. Met behulp van taxi en openbaar vervoer reist u dan voordelig van deur tot deur door heel Nederland.

Kosten

De kosten voor de regiotaxi verschillen per regio. Bij de ene regio betaalt u een opstaptarief plus een kilometertarief. Bij een andere regio betaalt u bijvoorbeeld per zone. De tarieven in uw regio kunt u navragen bij uw gemeente. U als begeleider kunt vaak gratis meereizen met uw partner.

Met de Valyspas kan uw partner 700 kilometer per jaar reizen tegen €0,268 per kilometer (tarief 2024). U mag ook hier als begeleider gratis mee. Er kunnen zelfs nog twee extra reisgenoten mee tegen het lage tarief van €0,268 per kilometer.

Door af en toe samen op pad te gaan blijft uw partner betrokken bij de omgeving en anderen. En u ziet, om de kosten hoeft u het niet te laten.

Deel deze pagina:

via whatsapp via de mail

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Bel ons op 058 230 04 44 of stuur een e-mail

Wil je liever teruggebeld worden?