Financieel Ontzorgd

Als je partner wordt opgenomen in een verpleeg- of verzorgingshuis is dat vaak een verdrietige periode. Er komt veel op je af, want er moet flink wat geregeld worden. Zicht op Geld is gespecialiseerd in het financiële aspect van een verpleeghuisopname. Onze adviseurs bekijken wat voor invloed de verschillende regelingen hebben op de eigen bijdrage en het inkomen. Je kunt bijvoorbeeld de AOW voor gehuwden laten omzetten naar een AOW voor alleenstaanden. Dan ontvang je meer geld. Aan de andere kant betaal je daardoor meer belasting en een hogere eigen bijdrage, waardoor je er per saldo misschien op achteruit gaat. Wij zetten alles op een rijtje waardoor je zeker weet dat je financiën goed geregeld zijn en helpen bij:

 • AOW en pensioen
 • Eigen bijdrage CAK
 • Belastingen
 • Zorgtoeslag en huurtoeslag
 • Zorgverzekering en andere verzekeringen

Onze adviseurs zoeken alles uit

Wetten en regels zijn ingewikkeld en veranderen met de regelmaat van de klok. Je weet daardoor niet zeker of de informatie die je op internet vindt, klopt. Onze adviseurs zijn op de hoogte van alle actuele procedures en zoeken alles voor je uit. We onderzoeken het lopende jaar, het komende jaar en de voorgaande jaren. Want soms kunnen regelingen met terugwerkende kracht worden aangevraagd. Wij verzorgen al het papierwerk zodat jij tijd en energie overhoudt voor je dierbare. Bij ons heb je zicht op geld en dat ontzorgt bij verpleeghuisopname, in ieder geval op financieel vlak.

Wat levert het op

Dat is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Gemiddeld levert ons advies € 7.000 per jaar op voor onze klanten.

Wat zijn de kosten

Onze adviseurs komen bij je thuis voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bovendien werken wij op basis van ‘no cure no pay’. Dit betekent dat als wij geen financieel voordeel vinden, je geen factuur krijgt. Zo kom je niet voor nare verrassingen te staan. Pas als er profijt voor jou is, betaal je een vergoeding. Dat is een vast percentage, 20% inclusief btw, over het voordeel dat wij in de komende 12 maanden kunnen realiseren, inclusief eventueel voordeel over de voorgaande jaren. Deze vergoeding is éénmalig, maar jouw voordeel loopt nog door in de jaren hierna.

Mochten beide partners nog niet pensioengerechtigd zijn, dan geldt een ander percentage, namelijk 40% inclusief btw. Dit tarief is hoger omdat het voordeel vaak wat kleiner is en onze adviseurs wel evenveel tijd besteden aan het financiële plan.

Onze werkwijze

We snappen dat je bedenkingen kunt hebben om alle financiën aan een vreemde toe te vertrouwen. Daarom komt onze adviseur bij je thuis voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Als je het prettig vindt om een bekende of één van je kinderen bij het gesprek aanwezig te laten zijn, dan is diegene ook van harte welkom. Tijdens het gesprek leggen we rustig uit wat onze werkwijze is, wat je van ons kunt verwachten en hoe wij een adviesrapport opstellen.

Een aantal vragen die wij vaak horen en misschien voor jou van toepassing zijn:

 • Kies ik voor AOW voor gehuwden of alleenstaanden?
 • Hoe hou ik de eigen bijdrage zo laag mogelijk?
 • Moet ik mijn eigen woning of vermogen opeten?
 • Hoe betaal ik zo weinig mogelijk belasting?
 • Wat verandert er voor mijn zorg- en huurtoeslag?
 • Moeten mijn zorgverzekering en andere verzekeringen aangepast worden?

Wat kun je van ons verwachten

Wanneer je besluit om met ons in zee te gaan, kun je het volgende van ons verwachten:

 • Wij berekenen wat het maximale voordeel is.
 • Je ontvangt een persoonlijk, duidelijk adviesrapport. Je weet precies wat het financiële plaatje is.
 • Wij geven de wijzigingen door bij de instanties.
 • Wij zorgen ervoor dat je niet teveel betaalt of te weinig ontvangt.
 • Wij stellen de verzoek- en bezwaarschriften op.
 • Wij houden de voortgang in de gaten en houden je op de hoogte.
 • Je kunt rechtstreeks terecht bij je eigen adviseur voor vragen en opmerkingen.

Korting

We werken samen met het servicepakket van diverse zorgorganisaties. Ben je lid van één van onderstaande servicepakketten? Dan ontvang je €50 korting op onze diensten.

Door op het logo van het servicepakket te klikken, kom je op de website van de betreffende aanbieder. Hier vind je meer informatie over Zicht op Geld en andere voordelen uit het servicepakket.

We werken samen met het servicepakket van o.a.:

Stappenplan

Stap 1: Eerste contact

Uw partner gaat naar een zorginstelling. U weet niet zeker of alles financieel goed geregeld is, dus u belt of mailt ons. U krijgt een korte uitleg en we maken een afspraak.

Stap 2: Eerste gesprek

Onze adviseur komt langs. Tijdens dit informatieve gesprek leggen we uit hoe het advies tot stand komt. Als u zich hierin kunt vinden gaan we samen aan de slag. We verzamelen met u de benodigde informatie.

Stap 3: Voordeel vinden

Onze financieel experts op het hoofdkantoor gaan voor u aan het rekenen, op zoek naar maximaal voordeel voor u. Het gevonden voordeel zetten zij in uw persoonlijke adviesrapport.

Stap 4: Advies toelichten

Onze adviseur komt met het adviesrapport bij u langs. We nemen het adviesrapport met u door en vullen de benodigde formulieren samen in.

Stap 5: Advies uitvoeren

Onze financieel experts gaan het advies voor u uitvoeren. Zij zorgen ervoor dat alles met de verschillende instanties wordt geregeld.

Stap 6: Voordeel ontvangen

U ontvangt het voordeel, de financiële rust en tot slot de factuur. Heeft u nog vragen, ook na het traject? Dan staan we voor u klaar.

Geen partner?

Is er geen partner (meer)? Dan kan de dienst Financieel Ontzorgd niet ingezet worden. We kunnen dan wél helpen met Vermogensadvies. Hier vragen klanten ons vaak om wanneer de eigen woning leeg achter blijft na de verpleeghuisopname. Vragen die dan langs komen zijn: hoeveel eigen vermogen kun je hebben bij opname, hoe zit het met schenk- en erfbelasting, wat is de invloed op de eigen bijdrage Wlz? Zo zijn er nog veel meer vragen waar je tegenaan kunt lopen, vragen waarover wij je graag adviseren.
.

Meer over Vermogensadvies