Gina Kingma

Al ruim 20 jaar ben ik actief in de financiële dienstverlening. In het begin heb ik ook de nodige fouten gemaakt. Ken je de woekerpolis en aandelenlease? Tja, ook ik werd verblind door beloftes over mooie rendementen. Zonder me erin te verdiepen heb ik ze afgesloten. Dit heeft me duizenden euro’s gekost. Een dure, maar wijze les.

Sindsdien heb ik heel veel geleerd over geld en ben ik gecertificeerd Financieel Planner geworden. Nu kan ik alle verschillend disciplines rondom geld combineren. Hierdoor weet ik slimme financiële oplossingen te vinden. De puzzel oplossen met maximaal financieel voordeel, dat is waar ik blij van word.

FFP geslaagd

b

Wie ben ik nog meer?

“Mam, drink je thee nou eens op!” – mijn dochter van 16 jaar
Ik drink m’n thee het liefst uit een grote mok, zodat ik m’n handen lekker kan warmen. Maar omdat ik ondertussen van alles doe is de thee koud voordat ie op is. Tot afgrijzen van m’n dochter, maar ja op die leeftijd is veel afgrijselijk.

“Jaah, doe ik straks wel” – mijn oudste zoon van 18 jaar
Hij wordt er wel eens simpel van: weer mijn vragen over spaarpotjes en of hij z’n zorgverzekering al heeft omgezet. Dat kan volgende week ook wel, toch? Of volgende maand of nooit. Ik kan er heel slecht tegen om die verspilling te zien. Teveel betalen voor z’n zorgverzekering en games kopen terwijl hij z’n collegegeld voor komend jaar nog niet gespaard heeft. Mijn handen jeuken omdat ik hem zo graag hierbij wil helpen. Maar ik geef hem ruimte om zijn eigen weg te kiezen.

“Help je me met m’n website?” – mijn jongste zoon van 11 jaar
Mijn jongste zoon ziet hoe ik mensen blij maak met mijn bedrijf en dat wil hij ook. Ook hij wil zijn kennis (over retro-games) delen en er ook nog wat geld mee verdienen. Een gouden combinatie vinden wij beiden.

“Maak je niet druk” – Herman al 20 jaar mijn man
Ik heb een groot rechtvaardigheidsgevoel en ook in het verkeer heb ik hier last van. Als iemand zich niet aan de verkeersregels houdt, zit ik me echt op te vreten in de auto. Dat helpt natuurlijk helemaal niks, maar toch.

“Onze stille kracht” – mijn oud-collega’s bij ING Bank
Ik praat niet honderduit, maar wat ik zeg is vaak raak. Ik denk goed na voordat ik wat zeg en luister naar de vraag achter de vraag. Ik ben oprecht geïnteresseerd in wat er in iemand om gaat.

“Goed is goed genoeg” – ikzelf
Ik ben een perfectionist, dus ik hou ervan als mijn huis netjes is, mijn administratie bijgewerkt en mijn to-do lijstje afgevinkt. Maar sinds ik moeder ben geworden heb ik geleerd om ook te genieten als het niet perfect is. Een perfecte opvoeding bestaat immers niet, dus ik ben nu tevreden met liefdevol. Ik geniet van de gezellige momenten in ons gezin.
Samen met Herman kijk ik graag pakkende Netflix-series zoals House of Cards.
Verder heb ik een zwak voor paarden en geniet ik van een buitenrit door de bossen. Zeker als mijn dochter ook meerijdt. En dan na afloop een warme chocomelk met slagroom, dat is puur genieten.

Gina tuinbord