Laag inkomen en aftrekbare zorgkosten?

Wanneer u aftrekbare zorgkosten heeft, maar uw inkomen is zo laag is dat u geen of weinig belasting moet betalen, dan kunt u deze zorgkosten dus niet aftrekken. Gelukkig is er een speciale regeling die ervoor zorgt dat u in dat geval toch uw zorgkosten deels terugkrijgt: de Tegemoetkoming Specifieke Zorgkosten (TSZ). Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is belastingaangifte doen en uw zorgkosten hierbij opgeven.

Hoe aanvragen?

Wanneer u in uw belastingaangifte zorgkosten opgeeft, kijkt de Belastingdienst automatisch of u in aanmerking komt voor de regeling TSZ. Hier hoeft u in de aangifte dus niets voor aan te vinken. Ook hoeft u niet een apart verzoek naar de Belastingdienst te sturen.

De Belastingdienst bekijkt of door de aftrek van de zorgkosten de te betalen belasting lager wordt dan het bedrag aan heffingskortingen. Hiervoor telt de Belastingdienst de bedragen van u en uw fiscaal partner bij elkaar op.

Wanneer uitslag?

Het kan wel een half jaar duren nadat u uw definitieve aanslag Inkomstenbelasting hebt ontvangen, voordat u bericht krijgen over de regeling TSZ. Duurt het langer en denkt u er wel recht op te hebben? Neem dan contact op met de Belastingdienst.

.

Vergeet dus niet om belastingaangifte te doen wanneer uw aftrekbare zorgkosten heeft. Anders laat u waarschijnlijk geld liggen.

Deel deze pagina:

via whatsapp via de mail

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Bel ons op 058 230 04 44 of stuur een e-mail

Wil je liever teruggebeld worden?