Reviews

Fred Molenaar

Voor de opname van mijn echtgenote in een verzorgingstehuis had ik veel vragen over diverse zaken in verband hiermee. De meeste van deze vragen konden worden beantwoord door de organisatie, die mij heeft begeleid. Aan de financiële kant van dit tragisch gebeuren werd geen aandacht besteed, wel werd je  “van alle kanten” gewaarschuwd voor de “AOW-valkuil”.

Naar aanleiding van een artikel in de Jaargids 2022 van CareynPlus werd mijn aandacht voor wat betreft de “AOW-valkuil” “aangewakkerd.

Via de sites www.careynplus.nl/verpleeghuisvoordeel en www.zichtopgeld.nl  kwam ik in contact met een van de deskundigen op dit gebied.

Na een eerste bezoek aan huis, waarbij ik mijn situatie heb uitgelegd, kreeg ik al snel een duidelijk beeld, van hoe een en ander financieel zou veranderen, indien ik zou besluiten, gebruik te maken van de “alleenstaande AOW”.

Het advies was op basis van “no cure, no pay”; voor het geval de overstap naar “alleenstaande AOW” in mijn voordeel zou uitvallen, zou Zicht op Geld hiervoor 20% van het financiële voordeel in het eerste jaar in rekening brengen.

Zou de overstap geen voordeel opleveren, dan zou Zicht op Geld geen kosten in rekening brengen.

Zicht op Geld geeft via een duidelijk overzicht inzicht in de financiële situatie, indien je al of niet kiest voor de “alleenstaande AOW”. Hierbij krijg je een duidelijk beeld van de PLUSSEN en MINNEN voor wat betreft de onderwerpen: eigen bijdrage WLZ, AOW, inkomstenbelasting, toeslagen, zorgverzekering, lokale belastingen, pensioen.

In ons geval heeft het advies van Zicht op Geld er toe geleid, dat de AOW-valkuil een duidelijke AOW-meevaller bleek te zijn.

Kees Kiestra

Mijn ouders woonden tot begin van 2021 nog zelfstandig. De gezondheid van zowel mijn vader als moeder ging al een tijdje achteruit. We hebben ze als kinderen ingeschreven voor een aanleunwoning en op redelijk korte termijn konden mijn ouders verhuizen naar een mooie ruime aanleunwoning in Akkrum. Helaas ging de gezondheid van mijn moeder met name door de dementie in snel tempo achteruit. Mijn moeder kon helaas niet meer zelfstandig wonen en moest worden opgenomen in een verpleegtehuis. Door de zorgmedewerkers in Akkrum werden we geattendeerd op het bestaan van de organisatie Zicht op Geld. We kregen een folder mee en hebben contact opgenomen.

Annalies is een paar keer bij ons thuis geweest en samen hebben we alle benodigde gegevens verzameld. Al snel kregen we een duidelijke en volledige rapportage. Er bleek dat er voor mijn ouders veel geld was te besparen. De grootste besparing viel er te behalen door de AOW voor gehuwden om te zetten in AOW voor alleenstaanden.

We hebben het proces om alles te regelen en met name de hele begeleiding als heel erg transparant en prettig ervaren. Ik kan iedereen aanraden om in een vergelijkbare situatie contact met Zicht op Geld op te nemen.

Sylvia Nijdam

Wat ze bij Zicht op Geld doen is zo specifiek, daar is de gemiddelde financieel adviseur niet in thuis. Die gaat veel algemener te werk. Bij Zicht op Geld maken ze een heel persoonlijke berekening voor je wanneer je partner naar een zorginstelling verhuist en het kost je in feite niks: ze berekenen twintig procent van het gevonden voordeel en daar blijft het bij.

Gepke Andringa

Hoe ik Gina Kingma als mens en haar dienstverlening heb ervaren? Daar kan ik eigenlijk heel kort over zijn:
Ik heb haar gegevens gekregen via het maatschappelijk werk van mijn broer. Ik heb contact met haar gezocht omdat ik achterstallige belastingproblemen bij hem constateerde.
Haar dienstverlening bestond in dit geval uit hulp bij de belastingadministratie tot vier jaar terug en dat heeft ze gedaan met duidelijk kennis van zaken, dus tot volle tevredenheid uitgevoerd.
Als ik haar bij familie of vrienden zou aanbevelen, dan is Gina naast haar kennis van zaken, ook een zeer aimabel en geduldig persoon wat haar zeer plezierig maakt in de omgang.

Margriet van der Lei

Mijn vader las een artikel in de PluZ over Gina met haar bedrijf: Zicht op Geld. Wij als familie waren erg blij dit te lezen. Er moest een keus gemaakt  worden voor het aanvragen van een eventuele alleenstaanden aow i.v.m. opname verpleeghuis van mijn moeder. We hebben direct contact gezocht met Gina en er werd vlot een afspraak gepland.

Wat een verademing zo’n fijn persoon als Gina als begeleider te hebben. Je mag bij de SVB maar één keer een verandering doorgeven. Dit voelt als een behoorlijke druk. Met het advies van Gina valt alle stress weg. Ze heeft een een duidelijk helder verhaal, luistert goed en blijft heel rustig. Ook voor nazorg is Gina altijd bereikbaar.

Ik zou iedereen met een partner in een verpleeghuis zeker Zicht op Geld adviseren.

Ton van Zijp

Wat zijn wij tevreden met Gina Kingma die zo eerlijk en professioneel zicht op geld heeft gemaakt voor ons. Dit hadden wij anders laten liggen. Heel erg bedankt hier voor!

Dhr. Kooistra

Ik heb Gina Kingma ingeschakeld om mijn financiële plaatje eens even onder de loep te nemen ook omdat mijn vrouw
in een verpleeghuis was opgenomen. Dit heeft nogal een impact ook financieel.
Ze heeft mij bij het traject heel veel geholpen omdat je met vele instanties te maken krijgt.
Financieel kan je hier veel beter van worden en ze kan je helpen bij de contacten naar de instanties toe.
Een hele steun waar men op terug kan vallen als het even niet lukt.
Ik kan haar bij familie en vrienden van harte aanbevelen.

Feike Jacob Hoekstra

Het is al weer een tijdje geleden dat ik in het blad PluZ een artikel las over ‘Verpleeghuisopname zonder geldzorgen’. Vooral het omzetten van de AOW had mijn belangstelling. Ik heb contact gezocht met Gina van het bedrijf Zicht op Geld. Zij is naar mij toegekomen en met zijn beiden hebben we de nodige gegevens verzameld.

Ik kan nu wel zeggen dat ik geen spijt heb. Niet alleen hebben mijn vrouw en ik nu AOW voor alleenstaand, maar tevens wist Gina nog een ander voordeel voor ons te behalen. Dit voordeel wil ik liever onder de pet houden, maar ik ben er wel blij mee.

Let op het is niet voor iedereen voordelig, maar Gina zoekt het uit en U hoort van haar of het wel of niet voordelig is voor U. In mijn geval betreft het een man, in een aanleunwoning en een vrouw, die in een verpleeghuis is opgenomen. Wilt U weten of Gina ook iets voor U kan betekenen? Aarzel dan niet om haar te bellen.

Mvr. Van Houten

Mijn vader is in 2017 opgenomen in een verpleeghuis. Mijn ouders hadden AOW voor gehuwden en ik wist niet of ik het toen moest veranderen in een AOW voor alleenstaanden.
In 2019 kreeg ik van de maatschappelijk werker van mijn vaders verpleeghuis een folder: VerpleeghuisVoordeel. Ik heb meteen contact gezocht met Gina Kingma.

Ze heeft alles uitgezocht en goed advies gegeven. Niet alleen over de AOW maar ook over de verzekeringen, zorgkosten van mijn moeder en huurtoeslag. Sommige dingen konden zelfs nog met terugwerkende kracht tot 2017 geregeld worden.

Dankzij Gina heeft mijn moeder nu meer geld te besteden.
Wat een fijn mens, heel empathisch en kundig. Ze was lief voor mijn moeder en heeft met veel geduld mijn moeder en mij alles uitgelegd.

Als er iets is kan ik haar altijd bellen of mailen. Ze staat nu zelfs nog altijd voor ons klaar. Als er een brief binnenkomt van een instantie waar ik niets van snap, app ik Gina en krijg vaak meteen antwoord.

Ik ben zo tevreden, ik zou iedereen aanraden om haar advies te vragen. Het heeft me heel veel kopzorgen bespaard. Ze heeft alles voor mijn ouders geregeld, en dit tot volle tevredenheid.

Herman Steeman

Toen mijn echtgenote naar een verzorgingshuis moest omdat ze Alzheimer had, kwam er heel veel op mij af! Na het intakegesprek kreeg ik vanuit de zorglocatie een folder mee van “Zicht op Geld”.

Daarmee thuisgekomen heb ik het toch even doorgelezen en ik zag dat ze eerst een gratis kennismakingsgesprek deden. Ik heb daarna contact opgenomen met Gina Kingma van dit bedrijf.

Ze heeft mijn financiële situatie doorgelicht en gekeken hoeveel voordeel zij voor mij kon verwezenlijken. Ik hoefde daarna bijna niks meer te doen, want ik werd door haar geheel ontzorgd. Ik vind dat als er iemand is met de know-how die ik niet heb, dan besteed ik dat liever uit. Toen we een gesprek moesten hebben om een en ander even door te spreken, vertelde ik dat ik op een waddeneiland woon en dat was niet naast de deur! Ze had meteen een passende oplossing klaar, want als ik op bezoek ga bij mijn vrouw, wilde ze naar me toekomen om daar ons gesprek te voeren.

Ik heb het hele project als heel fijn ervaren omdat je op een adequate manier wordt begeleid. Een belletje of een appje en je krijgt antwoord!!

Ik kan iedereen in dit soort situaties aanraden om contact met Zicht op Geld op te nemen, want ze heeft er ook voor mij veel meer uitgehaald dan ik zelf had kunnen doen!

Jan van de Bovenkamp

Ik ben zeer tevreden over de dienst van Zicht op Geld en alles wat ze voor mij hebben geregeld. Ik kon Henri Nieuwhuis altijd vragen om uitleg. De uitleg was voor mij altijd duidelijk. Ik zou Henri Nieuwhuis van Zicht op Geld bij iedereen aanbevelen als men mij erom zou vragen